Na Mariánské náměstí ve Štípě bude dohlížet nová kamera

Foto: MP Zlín
ZLÍN-ŠTÍPA - Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) byl v těchto dnech rozšířen o další bod, nová kamera monitoruje prostor Mariánského náměstí ve Štípě. Serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Nová kamera obsáhne prostor před zdejší mateřskou školou a velkou část Mariánského náměstí. „Jedná se o otočnou kameru s vysokým rozlišením, která bude v nepřetržitém provozu přispívat k většímu bezpečí obyvatel Štípy,“ upřesnil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Oproti kamerám, s nimiž byl provoz MKDS před dvacetilety zahajován, reprezentuje současné řešení značný technický pokrok. Kromě již zmíněného vysokého rozlišení umožňuje kamera mnohem přesnější ovládání a přenos signálu je uskutečňován plně digitální cestou.

Kamery dohlížecího systému nemohou samy o sobě nahradit provádění klasické pochůzkové činnosti. Bezezbytku ale i v tomto případě platí, že okamžitá vizuální informace o bezpečnostní a pořádkové situaci ve sledovaných oblastech významně přispívá k efektivnímu nasazení potřebných složek integrovaného záchranného systému.

MKDS provozuje Městská policie Zlín a využívá jej při své činnosti také Policie ČR.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x