Na otrokovickém náměstí bude umělé kluziště

Starostka Hana Večerková při zkoušení umělého kluziště v UH (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Umělé kluziště bude od 12. prosince v Otrokovicích na náměstí před Otrokovickou Besedou. Vstup bude zdarma s nutností dodržování aktuálních hygienických opatření, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Vedení města spolu s vedením Otrokovické Besedy do poslední chvíle čekaly, zda bude s ohledem na koronavirovou situaci bezpečné nainstalovat umělé kluziště. „Nakonec bylo rozhodnuto, že od 12. prosince do 13. ledn bude uprostřed náměstí kluziště umístěno,“ poznamenala Pastuszková.

Z původně plánovaného termínu, který byl stanoven na 4. prosince, bylo datum zprovoznění kluziště posunuto na 12. prosince, kdy by měl být ukončen nouzový stav v zemi. „Tuto novinku jsem v hlavě nosila celý rok. Jelikož je na zimní období po pronájmu umělých kluzišť velká poptávka, objednali jsme jej s dostatečným předstihem. Do toho přišla pandemie a nebylo jasné, zda bude možné a bezpečné kluziště pro veřejnost nainstalovat. Nakonec jsme usoudili, že lidé a především děti ocení možnost zabruslit si i za předpokladu, že budou muset dodržovat epidemiologická nařízení,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Umělé kluziště má velikost 20 na 10 metrů. „Vstup na umělou plochu bude umožněn pouze na klasických bruslích, přičemž každý odpovídá za vlastní bezpečnost a za bezpečnost dětí odpovídají rodiče. Na mantinelu bude umístěn provozní a bezpečnostní řád, jehož dodržování bude kontrolovat městská policie prostřednictvím bezpečnostních kamer,“ uvedl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek. „Naší snahou je prostor před Besedou v adventním čase i letos oživit. Bruslením chceme udělat radost především dětem. Pevně věřím, že se nám podaří alespoň trochu obyvatele našeho města potěšit a vrátit nám všem optimistu a elán do života,“ řekla Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x