Na přejezdu ve Zlíně se řidička osobáku střetla s vlakem. Auto pak zranilo chodkyni

Dopravní nehoda ve Zlíně. Foto: HZS ZK
ZLÍN - V neděli odpoledne krátce po půl jedné došlo na železničním přejezdu ve Zlíně – Prštném ke střetu automobilu s vlakem. Na místě se sešly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Třiačtyřicetiletá řidička osobního auta jela směrem od centra Zlína na Otrokovice. V místní části Prštné pak odbočila vpravo. „Z doposud přesně nezjištěných příčin nerespektovala světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjela na koleje, kde se střetla s právě projíždějícím osobním vlakem. Vlak jel směrem od Zlína na Otrokovice,“ uvedla mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Po nárazu bylo auto odhozeno na přechod pro chodce, kde srazilo osmdesátiletou ženu.

„Tato žena utrpěla vážná zranění, a to především v obličejové části. Při příjezdu posádek byla pacientka při vědomí, na událost si nepamatovala. Zraněnou paní záchranáři zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče, ošetřili a překryli rány, nasadili krční límec, imobilizovali vakuovou matrací, podali léky od bolesti. Zajištěnou ženu poté transportovali k dalšímu vyšetření a ošetření na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ dodala mluvčí mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Ve vlaku cestovalo patnáct osob, které po nehodě vlak opustily. Nikdo z nich se nezranil.

Přesné okolnosti nehody stále zjišťují zlínští dopravní policisté společně s kriminalisty.

„Žádáme případné svědky události, kteří nám mohou poskytnout informace týkající se této nehody, aby zavolali na bezplatnou linku Policie ČR 158,“ dodala mluvčí policie Kyšnerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x