Na silnici ve Francově Lhotě byl nalezen mrtvý muž. Řidič od nehody ujel

Ilustrační foto
VSETÍNSKO – Vsetínští kriminalisté vyšetřují tragickou dopravní nehodu, ke které došlo včera v pozdních večerních hodinách ve Francově Lhotě na Vsetínsku. Na silnici byl nalezen mrtvý šedesátiletý muž, kterého nejspíš srazil automobil. Policie nyní pátrá po řidiči, který z místa nehody ujel.

V pondělí večer krátce před půl jedenáctou hodinou nalezla hlídka střežící pohraniční oblast ve Francově Lhotě zakrváceného muže ležícího na silnici. I přes okamžitě zahájenou resuscitaci se šedesátiletého muže nepodařilo zachránit a ten na místě zemřel.

Vše nasvědčuje tomu, že úmrtí předcházel střet s neznámým automobilem, které řídil dosud neznámý řidič. Přesnou příčinu úmrtí ovšem objasní až nařízená soudní pitva,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.


Případ ve spolupráci s dopravními policisty nyní šetří vsetínští kriminalisté, kteří zároveň žádají o spolupráci i veřejnost.

K nehodě došlo nedaleko odbočky k místnímu kostelu, a to zřejmě v době od 21:30 hodin do 22:20 hodin. V tomto časovém úseku obcí projížděl minimálně jeden automobil a kriminalisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k vypátrání automobilu, potažmo jeho řidiče. Je pravděpodobné, že automobil bude mít od včerejšího večera poškozenou přední část vozu,“ upřesnil Petr Jaroš.


Řidič je podezřelý ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.


„Jakékoliv informace k případu přijmeme prostřednictvím bezplatné linky 158,“
dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x