Na třídě T. Bati začala rekonstrukce podélného stání. Trvat má do konce května

Nové stání na tř. T. Bati. Foto: Město Zlín
ZLÍN – V centru Zlína začala v tomto týdnu rekonstrukce podélného stání, která potrvá do konce května. Důvodem je problémové parkování zásobovacích vozů, které na třídě T. Bati v úseku pod kostelem až po prodejnu McPen dlouhodobě blokovalo plynulý provoz.

Novinka spočívá v oddělení parkovacích míst od hlavní silnice I/49 materiálově odlišným pruhem a nájezdovým obrubníkem. Cílem je vizuálně zvýraznit parkovací pruh od průběžných pruhů, což byla i podmínka Ředitelství silnic a dálnic ČR, které má silnici ve správě.

„Změnu pro zlepšení dopravní situace na třídě T. Bati jsme navrhovali již dříve, ale vzhledem k nedávno dokončené rekonstrukci tržiště a dočasně předsunuté zastávce MHD jsme k tomuto kroku přistoupili až nyní. Doufám, že nová opatření v rámci podélného stání zlepší dopravní situaci v tomto frekventovaném úseku,“ zdůvodnil radní pro dopravu Václav Kovář.

Na novém dlážděném povrchu se v délce zhruba 25 metrů vyznačí místa vyhrazená pouze pro zásobování. Konkrétně jde o úsek od prodejny McPen přibližně po koktejlový bar Retro.

Tato místa začnou sloužit pro potřeby zásobování středního až pravého bloku prodejen. Pro levou až střední část se vyhradí stání na parkovišti pod kostelem. Dále dojde k instalaci tří parkovacích automatů. Podélné stání se tak v celém úseku zpoplatní,“ doplnil tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x