Na tvorbu audiovizuální tvorby uvolní kraj šest milionů korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Program na podporu audiovizuální tvorby se na svém zasedání rozhodli podpořit zastupitelé Zlínského kraje. Mezi pět filmových projektů kraj rozdělí celkem šest milionů korun, serveru Zlin.cz to řekla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Hodnotitelská komise jmenovaná Radou Zlínského kraje posuzovala 14 žádostí o dotaci a po jejich vyhodnocení doporučila zastupitelům podpořit pět projektů. Dotace napomohou ke vzniku snímkům, které přispějí ke zviditelnění Zlínského kraje. Ostatně filmový průmysl má u nás dlouholetou tradici. S žádostí o dotaci uspěli například zlínští filmaři s celovečerním filmem Dvě slova jako klíč, který volně naváže na Českým lvem oceněné Úsměvy smutných mužů. Podpoříme také tvorbu pro dětské diváky,“ řekla krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast kultury a školství.

Zlínský kraj svůj program na podporu audiovizuální tvorby poprvé vyhlásil v roce 2017 a stal se největším podporovatelem filmové tvorby napříč mimopražskými regiony. Spolu se Zlín Film Office byl za svou aktivitu v této oblasti oceněn titulem Film Friendly 2018. „Podporou filmové tvorby podpoříme také řemesla, která jsou s filmovým průmyslem spojena a umožníme studentům zlínských filmových škol získat cennou praxi,“ doplnila Zuzana Fišerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x