Na ulici Fryštácká vznikne nový kruhový objezd. Měl by zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice chce postavit nový kruhový objezd u benzínové pumpy na ulici Fryštácká na Vršavě. Chce tak zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy na severovýchodním okraji města. Investiční akce ve výši přibližně 3,5 milionu korun bude zahájena letos v srpnu.

Cílem výstavby kruhového objezdu je umožnění bezpečného připojení Jižních Svahů na ulici Fryštácká, usnadnění levého odbočení z Jižních Svahů na Fryšták při vysoké intenzitě dopravy v době dopravní špičky a zklidnění této velmi vytížené tepny, po které v průměru projede přes 2300 vozidel za hodinu.

Pro město Zlín je otázka bezpečnosti prioritní, takže si tuto investiční akci vzalo za svou po dohodě se Zlínským krajem,“ uvedl tiskový mluvčí města Zlín Tomáš Zlín.

Zlínský kraj v této lokalitě chystá dálniční přivaděč k dálnici D49 končící u Fryštáku, který má navazovat na obchvat Zálešné. Dálnice D49 by měla být dokončena v roce 2024.

Také z tohoto důvodu bude stavba kruhové křižovatky ze strany města Zlína dočasnou stavbou, dokud se nepodaří Zlínskému kraji získat povolení k dálničnímu přivaděči,“ pokračoval Melzer.

Myslím, že na podobnou stavbu se zde dlouho čekalo. Chceme tímto krokem zlepšit bezpečnost dopravy v tomto místě a zároveň připravit zlepšení dopravních toků po dokončení dálnice D49 u Fryštáku,“ řekl radní pro dopravu Michal Čížek.

Kruhová křižovatka je navržena jako jednopruhová se zachováním všech bypassů. Usměrňování dopravy bude řešeno pomocí svislého a vodorovného dopravního značení, krátkých příčných prahů a zpomalovacích polštářů.

Pro stavbu kruhového objezdu již město Zlín získalo veškerá povolení a nyní je vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Zhotovitel bude mít nelehký úkol a to, že stavba musí být dokončena během měsíce srpna, do 14 dní od převzetí staveniště, nejpozději však do zahájení Barum Czech Rally Zlín. Tyto podmínky byly v rámci povolení stanoveny Policií ČR z důvodu menšího prázdninového provozu,“ dodal Tomáš Melzer.

Pokud se městu nepodaří za stanovených podmínek Policie ČR najít vhodného zhotovitele, přesune se tato investiční akce do roku 2023. Jestliže se zhotovitel najde, budou muset řidiči během uvedených 14 dní v srpnu v tomto úseku počítat s dopravním omezením.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x