Na veřejnou sbírku Otrokovice pomáhají potřebným mohou lidé stále přispívat

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Přestože se začátkem adventu v minulém roce nemohla uskutečnit tradiční akce Otrokovice pomáhají potřebným, kde lidé přispívají nákupem občerstvení na humanitární účely, na bankovní konto veřejné sbírky mohou dárci stále přispívat. Doposud přistálo na účtu sbírky 65 309 korun, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Město Otrokovice ve spolupráci s otrokovickou pobočkou Naděje obvykle organizuje veřejnou sbírku v rámci akce Otrokovice pomáhají potřebným. V minulém roce se na účtu sbírky sešlo rekordních 371 tisíc korun. Na sbírku přispívají návštěvníci akce nákupem občerstvení a originálních hrníčků a další finanční prostředky do veřejné sbírky zasílají dárci převážně ze společností sídlících v Otrokovicích a okolí.

Rok 2020 byl kvůli koronavirové pandemii zcela výjimečný. Vládní opatření nedovolovala uskutečnit celou řadu akcí a k nim se řadí i Otrokovice pomáhají potřebným. „Tato charitativní akce bývá každoročně spojena s rozsvěcováním městského vánočního stromu a v našem městě se těší velké oblibě. Velice nás mrzelo, že jsme akci nemohli uspořádat. Lidé se nemohli na jednom místě sejít se svými přáteli, sousedy a příbuznými a zároveň odpadla možnost přispět potřebným nákupem občerstvení. Nicméně veřejná sbírka byla vyhlášena a jsem potěšena, že na sbírku přispívají nejen společnosti, ale zapojila se také veřejnost. Každý má možnost přispět, byť třeba jen symbolickou částkou. Všem dárcům moc děkuji,“ uvedla Hana Večerková, starostka města. Číslo účtu veřejné sbírky je 35-122921/0100

O tom, komu peníze poputují, budou rozhodovat otrokovičtí zastupitelé. V minulém roce byly finanční prostředky ze sbírky rozděleny mezi Naději, pobočku Otrokovice, která poskytuje sociální služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením, Naději, otrokovickou o. p. s., která vytváří pracovní příležitosti pro lidi se zdravotním postižením, Olomouckou Šanci, Nadaci Národ dětem a předčasně narozeným dětem, pro neonatologii Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x