Na vlakovém nádraží ve Vsetíně se otevřou nová nástupiště a část podchodu

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Od pátku 22. prosince čekají na cestující ve Vsetíně výrazné změny k lepšímu. Na vlakovém nádraží začnou fungovat nová zastřešená nástupiště a zpřístupněná bude i část nově zbudovaného podchodu pod železniční tratí.

Před Vánocemi podchodem na nová nástupiště

Právě k 22. prosinci skončí výluka provozu na železnici vedoucí přes vsetínskou stanici. Vlaky se od tohoto data budou po rekonstruované trati pohybovat téměř bez omezení.

Pro vsetínské nádraží, kde Správa železnic finišuje s pracemi na jeho přestavbě, to znamená, že bude třeba minimalizovat pohyb osob v kolejišti. Na nová zastřešená nástupiště číslo 2 a 3 se tak cestující dostanou z toho prvního podchodem. Tedy jeho částí,“ zmínila tisková mluvčí Vsetína Jana Raszková.

Celý podchod po svém dokončení povede z podzemního parkoviště Smetanovy obchodní galerie pod Nádražní ulicí, právě budovaným dopravním terminálem a železnicí s nástupišti až do zanádražního prostoru Na Lapači.

Od 22. prosince ale bude zprovozněna prozatím jen jeho část mezi jednotlivými nástupišti. Práce na přestavbě železniční stanice totiž poté ještě potrvají zhruba další tři měsíce. Po tuto dobu zatím zůstane zachováno i provizorní odbavování cestujících v obytných buňkách umístěných naproti restauraci Na Špici,“ pokračovala Raszková.

Nové nádraží se slavnostně otevře v dubnu 2024

Těch nejzásadnějších změn se cestující dočkají na přelomu března a dubna 2024, kdy bude dokončen dopravní terminál, kam se přesune odbavování cestujících. Zprovozněna bude další část podchodu vedoucího pod nádražím a nástupišti, a to až do podzemního parkoviště Smetanovy obchodní galerie. Otevřen bude i podchod na místě bývalého železničního přejezdu v ulici U Křivačkárny. Současně s tím se ale trvale uzavře stávající železniční přechod na ulici Štěpánská.

Zprovozněním dopravního terminálu a podchodů dojde k faktickému otevření nového nádraží, ačkoliv další práce ještě budou pokračovat. Jedná se o zásadní okamžik, který výrazně uleví občanům Vsetína,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Čunek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x