Na Vršavě začne výstavba kruhové křižovatky

foto: město Zlín
ZLÍN – Město už zná termín zahájení úpravy křižovatky silnic Fryštácká a Okružní. Na výpadovce směrem na Fryšták vznikne kruhový objezd, který má zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy. Práce budou zahájeny v pondělí 8. srpna a hotovo by mělo být už v neděli 14. srpna.

Na podobnou stavbu se ve Zlíně dlouho čekalo. Chceme zvýšit bezpečnost dopravy v této vytížené dopravní tepně, po které v průměru projede přes 2300 vozidel za hodinu. Zároveň bude připraveno zlepšení dopravních toků po dokončení dálnice D49 u Fryštáku,“ sdělil radní pro dopravu Michal Čížek.

Kruhová křižovatka bude jednopruhová. Počítá se s odfrézováním zhruba pěti centimetrů asfaltové vrstvy. Následně se položí nový povrch a nové vodorovné dopravní značení.

Po celou dobu stavebních prací bude možné odbočit na silnici  III/49018 (ve směru na Jižní Svahy) ze silnice II/490 ze směru z Fryštáku, a to s jednou výjimkou. Jen ve středu 10. srpna bude odbočení nemožné kvůli pokládce živice. Výjezd a odbočení z a do dalších směrů nebude možný po celou dobu úprav.

Nový vzhled křižovatky si žádné velké stavební zásahy nevyžádá. Taky díky tomu jsou práce naplánované na pouhých sedm dní, pokud nenastanou žádné komplikace. Náklady by potom podle projektové dokumentace měly vyjít asi na 3,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x