Na začátku prázdnin se letos jízdní řády MHD měnit nebudou

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, OTROKOVICE - Hromadná změna jízdních řádů MHD, která každoročně připadala na přelom června a července, se letos ve Zlíně a Otrokovicích nekoná. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Kvůli koronavirové krizi trolejbusy a autobusy jezdí již od poloviny března podle prázdninových jízdních řádů a ty zůstanou v platnosti i v červenci a srpnu. Pouze ve Zlíně-Štípě přibude na lince 46 jedna nová zastávka.

Letošní koronavirová pandemie a s ní spojená omezující opatření zasáhly hluboce i do provozu MHD. Cestujících ze dne na den zásadně ubylo, a protože se zatím s rozvolňujícími opatřeními ještě všichni do trolejbusů a autobusů nevrátili, zůstávají v pracovních dnech v platnosti prázdninové jízdní řády. K přeplňování vozidel MHD nedochází. „Budeme jezdit podle prázdninových jízdních řádů až do konce srpna. Cestující si na ně zvykli a nebyl důvod něco na nich od 1. července měnit. Teprve od začátku září předpokládáme rozsáhlejší změny v jízdních řádech a návrat k standardnímu provozu pro běžné pracovní dny,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Jedna drobná změna přece jen nastane. DSZO získala na lince 46 licenci pro pravidelné využívání zastávky Štípa-pošta. Od 1. července budou na této zastávce na Mariánském náměstí, naproti kostelu, nově zastavovat všechny autobusy linky 46 Velíková – Štípa. „Vycházíme vstříc požadavkům cestujících, kteří to budou mít z této zastávky blíže do mateřské školy, na poštu i do kostela,“ upřesnil ředitel DSZO Josef Kocháň. Dosud autobusy linky 46 zastávkou u pošty projížděly a zastavovaly až o 200 metrů dál na přestupní zastávce Štípa-škola. Autobusy nyní zastaví na obou zastávkách.

Na zastávce Štípa-pošta bude zastavovat stejně jako dosud i několik spojů trolejbusových linek 4x a 5x, které obsluhují zastávku Kostelec-hřbitov a vynechávají trasu přes zastávku Štípa-požární zbrojnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x