Na Základní škole Mánesova v Otrokovicích vymění okna

Ilustrační foto (Foto: www.facebook.com/ZSManesovaOtrokovice)
OTROKOVICE - Využít letní prázdniny k výměně části oken rozhodlo vedení Základní školy Mánesova společně s městem Otrokovice. V druhé polovině července výměna začne a nová okna bude mít budova školy do konce září, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Romana Pastuszková.

Z rozpočtu města poputuje na tuto rekonstrukci necelých 850 tisíc korun. K výměně oken dojde na severní a jižní straně budovy. Nová okna budou esteticky řešena tak, aby neměnila celkový vzhled budovy. Z tohoto důvodu bude zachováno stávající členění a odstín konstrukce oken.

„Jedná se o 1. etapu, kdy bude provedena výměna oken v severní, jižní a části východní strany hlavní budovy objektu školy. V této etapě se jedná  o velkoformátové schodišťové okenní sestavy, které jsou v havarijním stavu. Součástí montáže oken budou vnitřní a venkovní parapety, zapravení vnitřních i vnějších stěn včetně vymalování a u některých oken budou instalovány i žaluzie,“ upřesnila Dita Doleželová z odboru rozvoje města.  

Z hlediska statických a tepelně-technických vlastností jsou původní okna v nevyhovujícím stavu. Při poryvech větru se okna prohýbají a při deštích přes ně zatéká do školy. „Moc mě těší, že se s výměnou oken začne. Je totiž nejvyšší čas, už dlouho se ve škole bojíme každého většího deště. Stará okna jsou technologicky zastaralá a opravdu dosloužila. Věřím, že po letošní výměně štítových oken budeme pokračovat západní i východní stranou, a že se tím komfort života v naší škole výrazně zvýší,“ uvedla ředitelka ZŠ Mánesova Marcela Javoříková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x