Na Zlínsku opět přibývají případy podvodníků, kteří se zaměřují na seniory

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Zlínští policisté opět vydali varování před podvodníky, kteří se zaměřují na bezbranné seniory. V posledních dnech se totiž začaly množit případy podvodného jednání, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V souvislosti s dalšími dvěma případy podvodného jednání, kterými se v uplynulých dnech začali zabývat zlínští kriminalisté, upozorňují policisté nejen seniory, aby byli obezřetní a nikdy neposílali peníze cizím lidem bez ověření skutečného příjemce.

„V tomto období opět začínají podvodníci na Zlínsku prostřednictvím telefonátů kontaktovat seniory. Volající se představí jako rodinný příslušník (vnuk, synovec, kamarád, rodinný známý) a žádá o peníze. Důvodů může být mnoho. Peníze mají sloužit na opravu automobilu, zaplacení nájmu nebo dluhu,“ poznamenala Kozumplíková.

V jednom případě poslala pětašedesátiletá žena na uvedené číslo účtu 12 tisíc korun, ve druhém případě naštěstí sedmdesátiletá seniorka před zasláním peněz zavolala na linku tísňového volání policie. Telefonátem si ušetřila 30 tisíc korun, které původně chtěla volajícímu podvodníkovi poslat.

Pár preventivních rad:

  1. Když Vám volá někdo, kdo se představí jako Váš známý či příbuzný, vždy si tento telefonát zpětně ověřte u konkrétní osoby, za kterou se vydává.
  2. Nikdy neposílejte peníze, pokud si nejste jistí příjemcem!
  3. Pokud je Vám volající podezřelý, zavolejte na linku 158 a pokus o podvod oznamte policistům.
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x