Na zlínských hřbitovech platí v souvislosti s koronavirem nová nařízení

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Nová aktuální doporučení a omezení začala platit na zlínských městských hřbitovech. Serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

S účinností od pondělí 2. listopadu vešla v platnost nařízení a doporučení, která se týkají nejen chodu městských hřbitovů v období dušiček, ale také preventivních opatření proti šíření COVID-19.

„Mezi nejvýraznější omezení patří například to, že smutečních obřadů v obřadní síni krematoria se může zúčastnit maximálně devět smutečních hostů. V prostorách krematoria je dočasně zakázáno provádění identifikací a vystavování těl zesnulých,“ konstatoval Fabián.

Je také zastaven pronájem nových hrobových míst vyjma pronájmu nového hrobového místa k pohřbení. Úpravy se dočkala i provozní doba kanceláří správy hřbitova v ulici Filmová, a to takto: v pondělí, úterý, ve čtvrtek a v pátek od 8.00 do 12.00 hodin, ve středu pak od 8.00 do 17.00 hodin. Kancelář v ulici Dlouhá nově funguje od pondělí do pátku od 8.00 do 12.00 hodin. Co se týká provozní doby prodejny květin, tak v úterý zde bude zavřeno, v ostatní dny pak bude prodejna v provozu jen po dobu konání smutečních obřadů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x