Náměstí Míru ožije tradičním Velikonočním jarmarkem. Na co se můžete těšit?

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínské náměstí Míru ožije 13. dubna, tedy na Škaredou středu, jak se tento den Svatého týdne nazývá, tradičním Velikonočním jarmarkem. Začne ráno v 8 hodin a potrvá do čtvrtka do 18 hodin.

O pozornost návštěvníků se bude po dva dny ucházet přes 60 prodejců, kteří mají v nabídce zejména rukodělné a řemeslné výrobky. Nebude ale chybět ani kulturní program, aktivity pro děti a občerstvení.

Ve stáncích bude na výběr z široké nabídky jak velikonočních dekorací, tak i dalších výrobků, jako je např. užitková i dekorativní keramika, košíkářské a dřevěné výrobky, pomlázky, kožené doplňky, šperky a mnoho dalšího. Kromě spousty dobrot k jídlu nebude na Zelený čtvrtek chybět ani zelené pivo,“ sdělila organizátorka jarmarku z oddělení cestovního ruchu zlínského magistrátu Pavla Julinová.

Návštěvníci se mohou také těšit na odpolední hudební program a zábavu pro své děti. V rámci doprovodného programu se ve středu od 16 hodin na pódiu představí dětský folklorní soubor Trnečka a dětský pěvecký sbor Čamlíci, od 17:30 hodin pak vystoupí skvělí hudebníci z kapely F-Dur Jazzband. Jako hosta si kapela přivzala zlínskou rodačku, zpěvačku Leonu Machálkovou.

Čtvrteční odpoledne zpříjemní vystoupení dětského folklorního souboru Vonička, CM Paléska a žáků z Hudební školy Yamaha. V podvečer náměstí ožije s vizovickou kapelou Fleret se Zuzanou Šulákovou.

Po oba dny se otevřou i velikonoční tvořivé dílničky pro nejmenší. Jednu z dílniček tu bude mít středisko rané péče Educo Zlín, kde si děti budou moct samy nazdobit velikonoční perníčky nebo se zabavit u různých velikonočních aktivit. Připraveno je i mezi dětmi oblíbené malování na obličej.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x