Návštěvníci zoo mohou pomoci s výzdobou stromu i dárky pro zvířata

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - Přímo u vstupu do Zoo Zlín stojí už nazdobený vánoční strom. Lidé ho ale mohou ještě dozdobit, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Pracovníci zoo navěsili na strom světýlka i zoobaňky s motivy zvířat, o výsledné podobě vánočního stromu však mohou rozhodnout ještě návštěvníci, a to tím, že donesou vlastní výzdobu.

„Budeme moc rádi, když nám s jeho další výzdobou lidé pomohou. Určitě mají spoustu originálních nápadů na vánoční ozdoby, takže pokud spojíme síly, bude letošní stromek Zoo Zlín opravdu jedinečný. Potěší nás, když si k nám udělají cestu během vánočních svátků a zanechají na našem stromečku svůj pomyslný ,podpis´ v podobě hezké ozdoby,“ konstatovala Bujáčková.

Pod stromečkem mohou návštěvníci také zanechat dárečky, které by chtěli věnovat zvířatům. „Využijeme například ořechy (lískové, vlašské, ostatní také, ale musí být natural – nepražené), ovesné vločky, rýže a luštěniny (čočka červená i obyčejná, fazole, mungo), ovoce mimo jablek, sušené ovoce (jablka, hrušky, švestky) nebo zeleninu,“ upřesnila Bujáčková.

U vánočního stromečku je k dispozici i speciální vánoční poštovní schránka. „Pokud někdo bude chtít naší zoo či svým oblíbeným zvířátkům popřát něco hezkého k Vánocům i do nového roku, může nám napsat či nakreslit přání a vložit do schránky. Pravidelně budeme přáníčka zveřejňovat na našem Facebooku,“ dodala Bujáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x