Navzdory pandemii počítá kloboucká škola s přípravnou třídou

Přípravná třída ZŠ Valašské Klobouky (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Děti s odkladem školní docházky se budou moci i v příštím školním roce chystat na opravdový školní start v přípravné třídě. Základní škola Valašské Klobouky pokračuje v nastaveném modelu a od září 2021 s přípravnou třídou opět počítá, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Přihlášky bude možné podávat od 1. do 30. dubna. Rodiče mohou načerpat potřebné informace na schůzce, která se uskuteční online formou ve čtvrtek 18. března v 16.00 hodin.

„Přípravná třída je určená dětem s odkladem školní docházky a také dětem, které šesté narozeniny oslaví v období od září do prosince příslušného školního roku. Navštěvovat ji mohou i děti z okolí, které budou poté nastupovat do první třídy v jiné základní škole,“ představila Ivana Sedláková, statutární zástupce ředitele. „Třída nabízí ideální podmínky pro rozvoj dětí díky užšímu kolektivu a individuálnímu přístupu k potřebám malých předškoláků. Děti pracují v podnětném prostředí a formou hry i vzdělávacích aktivit si osvojují dovednosti a znalosti, které budou v první třídě potřebovat,“ dodala.

Vzdělávání v přípravné třídě je bezplatné a je považováno za plnění povinné předškolní docházky. Děti pracují ve vybavené učebně s interaktivní tabulí a rozmanitými didaktickými pomůckami, navíc zdarma obdrží pomůcky pro výtvarnou výchovu i grafomotoriku. Zdravá školní jídelna zajišťuje ranní svačinky i obědy. Děti mohou docházet do školní družiny a využívat rad školní logopedky. Podobně jako starší školáci se účastní kulturních a sportovních akcí, výletů a dalších aktivit pořádaných školou.

„K přihlášení dítěte do přípravné třídy by si měli rodiče zajistit doporučení školského poradenského zařízení a odevzdat je společně s přihláškou a dokumenty potřebnými k odkladu školní docházky,“ uvedla Věra Baloušková, zástupkyně pro 1. stupeň. Další podrobnosti poskytne na telefonu 731 422 165 či e-mailu balouskova@zsvk.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x