Nehoda cisterny převážející nebezpečnou látku zaměstnala hasiče na celý den

Foto: HZS ZK
LHOTSKO – Dopravní nehoda cisterny převážející chemikálii, ke které došlo včera v obci Lhotsko na Zlínsku, zaměstnala prakticky na celý den profesionální hasiče ze Zlína a dobrovolné hasiče z Vizovic. Doprava byla v místě nehody vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově.

Kamion narazil do svodidel a tím došlo k poškození palivové nádrže a k úniku nafty. Tu hasiči začali ihned po příjezdu zachytávat a na pomoc si povolali i speciální chemický automobil ze stanice Zlín, který je vybaven pro jímání většího množství unikajících látek,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Palivo unikalo do blízkého potůčku, na který hasiči umístili sorpční hady a pomocí nich a sorbentu se snažili zachytit veškerý únik, a to i ve vzdálenosti 300 metrů po proudu od místa nehody.

Případnou kontaminaci půdy a vody již v průběhu zásahu na místě řešili zástupci životního prostředí a Správy a údržby silnic Zlínska,“ pokračovala Javoříková.

Kamion převážel velké množství nebezpečné látky. K jejímu úniku naštěstí nedošlo.

Hasiči během celého zásahu odčerpali z kamionu velké množství pohonných hmot do náhradních nádob, poté asistovali při vyproštění vozidla a také s policisty řídili dopravu, která byla vedena pouze jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x