Nejdřív chtěl ukrást alkohol, pak si opilý Zlíňan lehl na frekventovanou silnici. Strážníkům řekl, že je hloupý

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Nad chováním, kterého se v úterý 7. listopadu odpoledne dopustil čtyřicetiletý muž ze Zlína, zůstává rozum stát. Nejdříve jej pracovník ostrahy supermarketu přistihl při krádeži alkoholu a o několik hodin později si opilý lehl přímo do frekventované vozovky.

Krátce po půl třetí vyjížděla hlídka Městské policie Zlín do velkoplošné samoobsluhy v centru Zlína, kde se jeden ze zákazníků pokusil zmocnit alkoholu bez placení. Jak strážníci záhy zjistili, muž má v oblibě lihovinu s plachetnicí na etiketě, a nejspíše si hodlal pořídit vlastní flotilu, protože si do batohu naskládal rovnou tři.

K důvodům svého protiprávního jednání pak muž uvedl, že je hloupý, což strážníci vzali na vědomí a pokus o krádež ocenili pokutou ve výši 2000 Kč,“ řekl k případu s nadsázkou zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

O tři hodiny později pak přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín několik naléhavých oznámení, které upozorňovaly na muže v tmavém oděvu, který se pohyboval a následně ulehl na vozovku v neosvětleném úseku frekventované silnice III. třídy mezi Zlínem a místní částí Mladcová.

Motorizované hlídky na místo dorazily během 5 minut a zjistily, že se jedná o stejnou osobu, která má v oblibě alkohol v láhvích s plachetnicí. Dotyčný byl také nyní pod jeho vlivem a jen díky duchapřítomnosti projíždějících řidičů nepřišel k žádné újmě,“ pokračoval Janík.

Strážníkům muž sdělil, že neví, kde se nachází, a podle všeho se v rodném městě ztratil. „Poté, co se dokázal rozpomenout, kam měl původně namířeno, ho strážníci doprovodili do bezpečí mimo silnici a ukázali mu správný směr,“ dodal Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x