Nejistá sezóna skončila. Jaké budou osoby a obsazení v nové?

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Sezóna to byla opravdu nejistá, tak jak to po polovině nehybných 80. let minulého století popsali pánové Smoljak a Svěrák na osudu jednoho malého divadla. Řeč je ovšem samozřejmě o hokeji a zdaleka ne malém zlínském hokejovém klubu.

Sotva se začal po posledním utkání rozpouštět led, už se objevilo moře zajímavých informací. Třeba o tom, že se do role trenéra chystá ikona zlínského hokeje Petr Čajánek.

Podle našich informací ale tahle „bomba“ nevybuchne. Alespoň ne teď.

Takže? Takže se zjevně jedná se stávající dvojicí trenérů Svoboda – Hamrlík. Osoby a obsazení velké hry o budoucnost zlínského hokeje ale mohou být i jiné. Ještě před pár dny se více skloňovalo jméno muže, který stál coby hráč i coby trenér za dvěma jedinečnými úspěchy, mistrovskými tituly v letech 2004 a 2014, Rostislava Vlacha. Padalo a zatím asi padlo jméno Josefa Turka.

Zlín má podepsány své stěžejní hráče, třeba Kašíka nebo Honejska, pojistil si další mladé hokejisty, mluví se o příchodu Ondřeje Němce a odchodech některých hráčů.

Klub pořád nemá generálního manažera, což někomu vadí a někomu ne. Řada zkušených lidí kolem zlínského hokeje kritizuje složitou organizační strukturu klubu, který má prezidium, představenstvo, radu jednatelů a dozorčí radu. Chybí ale výkonný šéf.

A kdesi o kousek dál, než je složení nového kádru a (staro)nových trenérů je jedna velmi důležitá věc. Finančně na zlínské poměry velmi náročná rekonstrukce sice nezdolného, ale neduhy logicky stíhaného (pra)dědečka – neboli Zimního stadionu Luďka Čajky… Zatím se zdá, že si město bez dotačních peněz odjinud z vlastních zdrojů se stavbou prostě neporadí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x