Nejkrásnější dívka v zemi je z Otrokovic

Foto: Miss ČR
OTROKOVICE - Miss České republiky pro letošní rok je Helena Čermáková z Otrokovic. K úspěchu jí osobně pogratulovala také starostka města Hana Večerková.

Česko má další královnu krásy. Tou se stala dvacetiletá Helena Čermáková z Otrokovic, kterou si na radnici pozvala starostka města, aby jí osobně pogratulovala k tomuto významnému úspěchu.


„Slečnu Čermákovou jsme pozvali, protože jsme jí chtěli poděkovat za vzornou reprezentaci města. Při této příležitosti vždy necháváme významné hosty podepsat do pamětní knihy města a předáváme jim drobné dárky jako upomínku, uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková.

Návštěva na radnici se neobešla bez ukázky šerpy a vítězné korunky, kterou nebylo snadné získat. O své účasti v soutěži dokonce vítězka zpočátku ani neuvažovala. Díky kamarádovi, který ji dlouho přemlouval, ať to alespoň zkusí, přihlášku nakonec odeslala. A ono to vyšlo…


„V průběhu celé přípravy na Miss jsme absolvovaly hodně kurzů, spolupracovaly jsme třeba s minutovým řečníkem, který nás učil, jaká parazitní slovíčka nemáme říkat, měly jsme za to dokonce různé tresty, bylo to docela zábavné. Měly jsme také kurz marketingu a různé kurzy vystupování. Teď už se vůbec vystupovat nebojím, ale ze začátku to pro mě nebylo vůbec snadné,“ usmívá se novopečená česká misska.


To však nebylo jediné, co díky účasti v soutěži získala. Kromě cenných zkušeností, přátel a nových pracovních nabídek objevila Helena Čermáková také další projekty.

„Já jsem už od malinka cítila, že bych se chtěla angažovat v charitě, hlavně co se týče zvířat. Miss mi ukázala projekt Počítače dětem, který spočívá v tom, že si vždycky vytipujeme rodinu nebo dětský domov, kam dětem věnujeme počítač, aby se mohly plnohodnotně vzdělávat. Do projektu už jsem se zapojila, počítače už jsem věnovala třeba v dětskému domovu ve Zlíně, v Benešově nebo tady v Otrokovicích, dodává Helena Čermáková.


Nová královna krásy je zatím ještě studentkou Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na Fakultě managementu a ekonomiky. V rámci praxe pracuje na krajském úřadě Středočeského kraje. Jejím hlavním cílem je momentálně úspěšné dokončení studia a získání inženýrského titulu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x