Nejlepší účastník květnové cyklovýzvy ujel přes 4 tisíce kilometrů

Foto: Jiří Balát
ZLÍN, OTROKOVICE - Dopravovat se do práce na kole, koloběžce, pěšky nebo poklusem – tedy aktivně a udržitelně. Takový byl hlavní cíl květnové výzvy Do práce na kole, do které se letos ve Zlíně a Otrokovicích zapojilo 1360 lidí.

V květnové výzvě cyklistické kampaně se oceňovala kategorie Týmové pravidelnosti, Zelené kilometry na kole a po svých zvlášť u mužů i žen, Cyklokreativita i Cyklozaměstnavatel. Výsledky za nejlepší cykloměsto se zatím zpracovávají.

Letos se za Zlín, Otrokovice a okolí přihlásilo v kampani Do práce na kole celkem 1360 pracovníků a zaměstnanců z různých firem a institucí. Společně soutěžící města Zlín a Otrokovice se umístila v počtu zaregistrovaných účastníků a účastnic na 3. místě za Prahou a Brnem. Celorepublikově přijalo květnovou výzvu rekordních 24 699 účastníků a účastnic.

Nejvíce kilometrů ujel Jaroslav Pospíšil hájící barvy Krajského úřadu Zlínského kraje. „V letošním roce jsem za květen ujel celkem 4028,4 kilometrů. Před několika lety jsem si stanovil cíl ujet během své pracovní kariéry na úřadě vzdálenost ze Země na Měsíc, což je asi 384 000 kilometrů. Tohoto cíle jsem dosáhl už v září loňského roku. Další podobný cíl si zatím nemám v úmyslu dávat, takže na kole jezdím a budu jezdit už jen pro radost z pohybu,“ řekl Jaroslav Pospíšil.

Ten si odnesl prvenství v kategorii Zelené kilometry jednotlivců za Zlín, Otrokovice a okolí. V rámci České republiky se Jaroslav Pospíšil umístil na celkovém 4. místě.

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům se uskutečnilo ve čtvrtek 9. června na náměstí Míru ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x