Nejmladší zlínská tenistka Gloria. Dostojí jednou svému jménu?

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Což o to, capartů a s dovolením prcků od nějakých tří let běhá ve zlínském tenisovém areálu na Vršavě spousta. O něco starší děti ovládají po desítkách tenisové kempy, zájem je značný. Ale jedna holčička tady hraje prim.

„Teď chvilku odpočívá v kočárku, ale raketu z ruky nedá, má s ní spojeny už nějakou dobu své první krůčky,“ ukazuje maminka Hana Šimoničová patnáctiměsíční holčičku Glorii.

Mimochodem, její jméno znamená v latině slavná nebo taky sláva. A když se na ni podíváte, nebude od věci sledovat, zda-li do budoucna naplní své hezké křestní jméno, které jí rodiče po loňském narození dali.

„Ona je tu vlastně pořád, bráška Noel, kterému je deset, hraje už od pěti let, dnes ho má v tréninkové práci pan trenér Cimra, tak my jsme vlastně takový dozor,“ povídá maminka, jíž se občas nejmladší světová tenistka zaběhne k síti, jindy k plotu a pořád s raketou v ručce.

„Samozřejmě je to unikát, ale my rádi vedeme k tenisu i malé děti, z toho hustého podhoubí nám pak vyrůstají talenty,“ potvrzuje zlínský šéftrenér Tomáš Macharáček.

Závodně se už tenisu v dětském věku věnuje kolem šedesáti chlapců a děvčat. Další míří na prázdninové kempy.

„Máme připraven od příštího pondělí poslední běh. Je dobře, že děti nezahálejí doma, kromě vlastního zdokonalování jsme tu i pro ty, kteří se s hrou teprve seznamují, pohyb dětem před nástupem do lavic rozhodně udělá dobře,“ konstatuje trenérka Jana Pajchlová, která se dětem věnuje přímo programově.

A co malá Gloria? „No, musíme si na ni chvilku počkat, ale už teď se na šikovnou holčičku těším, stejně tak na všechny malé tenisty,“ směje se paní Jana.

Jinak bohatý program na zlínském „Roland Garros“ bez přestání pokračuje.

„Máme připraveny ještě turnaje mládežníků, budeme hrát 1. ligu družstev, těšíme se na firemní klání u sítí, až 15. října pak uzavřeme pestrou sezónu tradičním Tlačenkovým turnajem,“ má předseda klubu Jan Macharáček jasno v tom, že bitvy se žlutými míčky zdaleka nekončí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x