Nejvyšší čas bodovat. Zlín jede do Brna

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - V těžké situaci jsou fotbalisté Trinity Zlín. Po 21 kolech Fortuna ligy uzavírají tabulku, mají jen sedmnáct bodů a to je alarm. Hodně hlasitý, nutno říct. V sobotu od 15 hodin hrají moravské derby na stadionu brněnské Zbrojovky a soupeři mají co vracet.

V 8. kole soutěže totiž doma padli stejně jako před týdnem se Spartou Praha. Bylo to trošku přes kopírák, domácí prohrávali už 0:3 a jejich vzmach a snížení na 2:3 prostě body neznamenaly.

Dva góly tehdy vstřelil nejlepší kanonýr ligy, brněnský Řezníček. Ten je akutní hrozbou i nyní.

„Je to útočník do vápna, své šance dokáže proměňovat, má obrovské zkušenosti a my ho prostě musíme pohlídat, hrozí od něj, ale nejen od něj, velké nebezpečí,“ ví moc dobře zlínský Vukadinovič, který slibuje za sebe i spoluhráče maximální koncentraci.

Poslední dobou patří dvaatřicetiletý fotbalista mezi opory Zlína, na soupeře platí jeho rychlost a tah na branku. Tohle ho nejvíce zdobilo v časech, kdy Zlín získal tuzemský pohár, to se ovšem psal rok 2017.

„Cítím se dobře, mám kondici a jsem rád za základní sestavu,“ povídal s tím, že jde o mimořádně důležitý zápas.

„Hoří nám dům a je potřeba začít intenzivně hasit,“ přidává srbský fotbalista zajímavý příměr.

V Brně na Srbské se hraje opravdu o hodně. Domácí mají 25 bodů, ale devět kol před koncem základní části si ani oni nemohou být jisti komfortní pozicí ve středu tabulky. Tým navíc v týdnu vypadl ve čtvrtfinále poháru.

„Tohle je nesrazí, o to více se soustředí na sobotní zápas,“ má jasno Vukadinovič, kterému by hodně slušelo, kdyby vstřelil gól.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x