Školka Krajské nemocnice T. Bati získala výjimečné ocenění. Jaké?

Cenu novinářů v soutěži Stavba roku Zlínského kraje získala nemocniční mateřská škola. Foto: Stavba roku ZK
ZLÍN - Mateřská škola Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně získala Cenu novinářů v soutěži Stavba roku Zlínského kraje. Nemocnice firemní školku ve svém areálu otevřela 1. září 2021, její výstavba trvala sedm měsíců.

Firemní mateřská škola KNTB je moderní školka s 13hodinovou provozní dobou, která vyhovuje právě zdravotníkům. Budova MŠ je prostorná a vzdušná, součástí střechy jsou pilové světlíky, které umožňují kvalitní denní světlo a zároveň zabraňují přehřívání a oslňování přímým sluncem. Střecha je také extenzivně zatravněná (nízké odolné typy rostlin). Zahrada školky nabízí prostor pro hru dětí v létě i v zimním období.

Školka má dvě třídy rozdělené podle věku s celkovou kapacitou 56 dětí, o které se starají čtyři učitelé a dva pedagogové volného času.

„Musím přiznat, že jsem ve skrytu duše doufal v ocenění stavby naší nemocniční mateřské školy. Architekti a projektanti dokázali spojit příjemný vzhled s užitečností, vnitřní prostory perfektně vyhovují potřebám dětí i učitelů. Firemní školka bylo něco, co nemocnici velmi chybělo. Díky dotaci se nakonec povedlo postavit ji doslova na zelené louce a jsem rád, že je o ni ze strany zaměstnanců zájem,“ řekl Ing. Jan Hrdý, ředitel Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Mateřská škola přišla nemocnici na necelých 38 milionů korun (i s DPH), z toho bylo 85 procent spolufinancováno z evropských fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Zdroj: TZ KNTB

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x