Nevoďte děti do školky, pokud nemusíte, žádá rodiče v Otrokovicích tamní radnice

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Otrokovice zřizují mateřskou školu, která má na území města sedm odloučených pracovišť. V souvislosti se šířením onemocněním covid-19, žádá město rodiče, aby - pokud je to možné - nedávali děti do školek a nechali je doma. Serveru Zlin.cz o tom řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Pastszková.

S velkým vypětím se zatím daří zajistit provoz předškolních zařízení, nicméně šířící se epidemie nutí ředitelku školky stále častěji k omezování provozu.

„Ve funkci zřizovatele Mateřské školy Otrokovice si uvědomujeme tuto složitou situaci a prosíme rodiče, zejména  maminky a tatínky na rodičovské dovolené a ty, kteří čerpají ošetřovné na další děti i rodiče, kteří mají možnost vykonávat práci z domu, aby děti v současné době do školek neposílali. V tuto chvíli je prioritou udržet školku v provozu pro děti rodičů, kteří do práce musejí. Společně budeme alespoň částečně eliminovat i riziko dalších nákaz, dalších nařizovaných karantén a s tím související i nepříjemná testování malých dětí,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

„Ve školce jsme s personálním zajištěním na hraně, řada pracovnic mateřské školy musela po uzavření škol zůstat doma s vlastními dětmi, k tomu se přidávají nařízené karantény.  Situace se mění ze dne na den.  Do mateřské školy dnes chodí zhruba třetina dětí. Kmenovým zaměstnancům se zajištěním provozu pomáhají pedagogové, dobrovolníci z řad zaměstnanců zřizovatele, studenti UTB, ale ani tyto kapacity nejsou nevyčerpatelné. Proto žádáme rodiče o pomoc v této situaci, která je opravdu pro všechny velmi složitá. Rodičům dětí, které plní povinné předškolní vzdělávání a zůstanou doma, budeme zasílat materiály pro distanční výuku tak, aby docházelo k plnění povinného předškolního vzdělávání,“  sdělila ředitelka Mateřské školy Otrokovice Magda Zycháčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x