Nová filmová on-line platforma nabídne školám oceněné snímky ze Zlín Film Festivalu

Projekce ve školách. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Společnost Filmfest, která je pořadatelem mezinárodního dětského Zlín Film Festivalu, spustila v polovině ledna novou on-line distribuční platformu určenou výhradně školám. V její nabídce jsou filmy, které byly oceněny porotami v předchozích ročnících festivalu.

Nový projekt, který může školám doplnit a zpestřit výuku, spustila společnost Filmfest pod názvem Zlín Fest Screen. Navazuje tak na pozitivní ohlasy na on-line projekce filmů, jež byly součástí posledního ročníku Zlín Film Festivalu.

Distribuční on-line platforma fungující v systému VOD (video na vyžádání) bude fungovat celoročně a zařazeny jsou do ní festivalové filmy z různých zemí světa. Žáci a studenti z celé republiky tak mohou se svými učiteli ve třídách sledovat filmy, které jim pomohou rozšiřovat povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální i morální cítění. Filmy jsou navíc doplněné o pracovní listy pro žáky a metodické listy pro vyučující.

Projekt Zlín Fest Screen považujeme za logické vyústění našich vzdělávacích aktivit směrem k dětem a mládeži. Přináší žákům a studentům něco více, než co nabízí běžné streamovací platformy. Jednak jde o pečlivou a kompaktní dramaturgii se znalostí cílové skupiny a pak také o nadstavbu v podobě pracovních a metodických materiálů pro žáky i učitele,“ uvedla výkonná ředitelka Filmfestu Jarmila Záhorová.

Platforma je určená výhradně školám a momentálně obsahuje sedm filmů, které byly oceněny porotami minulých ročníků Zlín Film Festivalu. Nabídka snímků se bude pravidelně obměňovat. Filmy pro rok 2022 spojuje motto „Hrdinové jste i vy“ a jsou mezi nimi snímky jako např. australský Život jako abeceda, německý Rocca mění svět nebo íránský Školní poklad.

První část filmů, které jsou ke zhlédnutí od ledna do března, se zabývá tématem „Hrdinové v rodině“. „Filmy, které nabízíme, nejsou dostupné na žádných jiných platformách. Věříme, že si tento vzdělávací projekt najde pevné místo ve školních aktivitách,“ dodala Jarmila Záhorová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x