Nová „nemocniční“ školka zahajuje provoz

Nová mateřská škola zahájí provoz 1. září. Foto: KNTB
ZLÍN – Ve středu 1. září, tedy první den nového školního roku, se poprvé otevřou dveře nové mateřské školky zřízené Krajskou nemocnicí Tomáše Bati. Děti najdou útočiště ve zcela nových prostorách, které během léta vznikly v areálu nemocnice.

Školku tvoří dvě třídy, přičemž kapacita každé z nich je 28 dětí. Určena je především pro děti zdravotníků, své potomky do ní ale přihlásili i rodiče, kteří v KNTB nepracují. Zaujala je zejména třináctihodinová otevírací doba školky, která navíc nabízí i víkendový provoz, a moderně pojatá koncepce výuky. „Děti, učitelky a další personál mají k dispozici krásné prostory s veškerým potřebným zázemím. Všem přeji, aby se hned první školní rok, do kterého již brzy vstoupí, vydařil co nejlépe,“ vzkázal předseda představenstva KNTB Michal Filip.

Školku se podařilo postavit a vybavit během několika měsíců především díky vysokému pracovnímu nasazení stavební firmy, která projekt realizovala. „K postavení celého objektu potřebovala o měsíc méně času, než se předpokládalo, moc nám tím pomohla. Mateřskou školu jsme bez problémů zkolaudovali a už je také zapsána v katastru nemovitostí,“ sdělil vedoucí Oddělení správy budov KNTB Martin Nedbálek. „Troufám si říci, že máme nejmodernější školku ve Zlíně, postavená a vybavená je podle nejnovějších trendů. Mezi její velké přednosti patří i množství přirozeného světla ve vnitřních prostorách,“ myslí si ředitelka firemní školky KNTB Jiřina Kovářová.

Předškolní výuku a navazující volnočasové aktivity budou zajišťovat zkušení učitelé pro předškolní vzdělávání a pedagogové volného času v oblasti mimoškolního vzdělávání. Firemní školka bude plně využívat možností svého zřizovatele, děti se tak budou moci seznámit se zdravotnickými tématy, například se stavbou lidského těla nebo s péčí o zdraví a zdravý životní styl. „Budeme spolupracovat s řadou škol, s mnoha školskými zařízeními a organizacemi, například s Domem dětí a mládeže Astra Zlín, zlínskou zoologickou zahradou, se složkami Integrovaného záchranného systému nebo třeba s Univerzitou Palackého v Olomouci,“ doplnila Jiřina Kovářová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x