Nové jízdní řády MHD začnou ve Zlíně a Otrokovicích platit až od září

Ilustrační foto
ZLÍN, OTROKOVICE – Na rozdíl od minulých let začnou nové roční jízdní řády MHD ve Zlíně a Otrokovicích platit až od začátku září. Během celého července a srpna budou trolejbusy a autobusy jezdit ještě podle dosavadních jízdních řádů – v rozsahu pro školní prázdniny.

Dosavadní jízdní řády MHD, které jsou vyvěšeny na zastávkách a které měly původně platit do konce června, zůstanou v platnosti až do konce srpna. Provoz MHD o hlavních letních prázdninách zůstane ve stejném rozsahu a stejných časových polohách jako před rokem.

Ve Zlíně na páteřní trase I/49 budou komplikovat provoz na silnicích plošné obnovy povrchu vozovek s předpokládaným negativním dopadem i na spolehlivost provozu a dodržování jízdních dob MHD. Nechtěli jsme proto cestujícím situaci ztěžovat ještě novými jízdními řády,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Ondřej Vašulka.

Dosavadní zastávkové jízdní řády s vyznačenou platností do 30. června zůstanou na zastávkách až do konce srpna. Bude se jezdit podle časových údajů ve 2. sloupci, které platí pro školní prázdniny, případně pro soboty, neděle a svátky. Obvyklá každoroční rozsáhlejší celková změna jízdních řádů nastane až od 1. září.

Přesto se cestující dočkají dvou novinek již na začátku července. Začneme zastavovat na dvou nových zastávkách,“ upřesnil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Na sídlišti Jižní Svahy začnou trolejbusy na linkách 6, 7 a 8 nově zastavovat na konečné Kocanda až v prostoru odstavné plochy nového obratiště, tedy za novou okružní křižovatkou. Tato zastávka si ponechá dosavadní název konečné Jižní Svahy-Kocanda. Zastávka před okružní křižovatkou zůstane nadále v provozu, ale s novým názvem Kocanda-sídliště.

Druhá nová zastávka vznikne ve stejném termínu těsně za novou okružní křižovatkou v Přílukách ve směru jízdy k nadjezdu nad řekou a železniční tratí. Bude mít název Příluky-hřiště a budou na ní zastavovat trolejbusy na linkách č. 1 a 11.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x