Nové vedení zlínské nemocnice se oficiálně ujalo funkce

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - V uplynulých dnech nastoupil do funkce ředitele Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně nově zvolený předseda představenstva Michal Filip a spolu s ním i další dva noví členové představenstva Marcel Guřan a Martin Déva. Do funkce je oficiálně uvedl hejtman Radim Holiš s náměstkyní pro zdravotnictví Olgou Sehnalovou, kteří v přítomnosti shromážděných primářů zároveň poděkovali odcházejícímu managementu, serveru Zlin.cz to uvedla Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Je to už rok, co se všichni potýkáme s koronavirem a na všechny ta situace dopadá. Už dvakrát jsme v nemocnicích zažili opravdu těžké chvíle a vůbec nevíme, co je ještě před námi. Chtěla bych vám a všem vašim kolegům především velmi poděkovat za práci, kterou jste v tomto vypjatém období odvedli a odvádíte. Odcházejícímu vedení chci poděkovat i za dobrou kooperaci s ostatními nemocnicemi v době covidové,“ řekla náměstkyně Olga Sehnalová, která popřála novému managementu pevné nervy, hladký start a celé nemocnici a jejím zaměstnancům soudržnost a hodně sil v této náročné době. 

Hejtman Radim Holiš primáře informoval, že kraj připravuje zahájení stavby nové interny a urgentního příjmu a požádal zástupce primariátů o podporu a spolupráci. „Peníze, které máme na rozvoj krajské nemocnice, chceme dát do areálu KNTB, nikoliv do projektu nové nemocnice. Jsme si vědomi, že se stavebními pracemi bude dočasně spojen určitý zhoršený komfort, ale chceme, aby tato nemocnice byla moderní, příjemná a lidé do ní chodili rádi,“ sdělil hejtman Holiš.

Nový ředitel KNTB, docent Michal Filip, ve svém úvodním vystoupení naznačil své priority „Situace s covid-19 bude ještě složitá, přesto se budeme snažit dělat špičkovou medicínu a usilovat o to, aby i naši zaměstnanci byli spokojení. Chceme nemocnici personálně stabilizovat a doplnit tým o zkušené odborníky ve zdravotnictví i v provozu. Všichni jsme tady hlavně pro naše pacienty,“ uzavřel své vystoupení před primáři nový předseda představenstva Michal Filip.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x