Nové zastávky na Mostní a Březnické denně využijí stovky cestujících

Foto: Vojtěch Cekota ml.
ZLÍN – V souvislosti s přestavbou křižovatky ulic Březnická a Mostní v centru Zlína vznikly začátkem prosince dvě nové zastávky MHD – Univerzitní park a Zimní stadion. Otevření zastávek přišlo cestujícím vhod - denně zde nastoupí a vystoupí několik stovek osob.

„Ukazuje se, že uživatelé MHD si v oblasti Hotelu Zlín, Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati, ulic Nad Ovčírnou, sportovní haly a zimního stadionu polepšili. Se zřízením nových zastávek se jim docházkové vzdálenosti na MHD zkrátily. Jde o další dílčí pozitivní dopad rekonstrukce křižovatky Březnická – Mostní,“ konstatoval ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Potvrdilo to i sčítání cestujících na uvedených zastávkách prostřednictvím sčítacích rámů ve vozidlech. Za uplynulých 68 pracovních dnů zaregistrovala DSZO na uvedených zastávkách následující počty nastupujících a vystupujících cestujících:

Univerzitní park směr centrum města – nástup 3 000 a výstup 800


Univerzitní park směr Sportovní hala – nástup 800 a výstup 6 100


Zimní stadion směr Lesní hřbitov – nástup 2 300 a výstup 4 600


Zimní stadion směr centrum města – nástup 1 000 a výstup 1 700.

„Jednání o zřízení nových zastávek nebyla jednoduchá. Z naší strany šlo o dlouhodobý záměr. Oceňujeme, že město Zlín i správce krajské silnice vyšli vstříc našim návrhům a že se je podařilo realizovat jako součást přestavby křižovatky,“ dodal ředitel dopravní společnosti.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x