Nový akademický rok by měl na zlínské univerzitě začít podle plánu

Foto: utb.cz
ZLÍN – Vedení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně věří, že nový akademický rok začne na půdě vysoké školy klasickým způsobem. Tedy prezenčně a za dodržování co možná nejmenších protipandemických opatření.

Na místech, kde panoval obvykle čilý ruch a tisíce studentů většinou živě debatovaly, byly v době pandemie koronaviru prázdné posluchárny, ticho a klid. „Byl to smutný pohled, nikdy předtím jsme nic takového nezažili,” popisuje rektor univerzity Vladimír Sedlařík. „Prakticky ihned jsme se museli přeorientovat na on-line výuku, která nás sice naučila novým věcem, ale domnívám se, že kontaktní, tedy přímou výuku, ve spoustě věcech nenahradí,” dodává rektor.

Vedení univerzity nyní věří ve zlepšení celkové situace a doufá, že ten příští školní rok se podaří zahájit již tradičním způsobem. Pomoci by tomu mělo zejména očkování, kterého zaměstnanci i studenti využívají. „V současné době máme naočkovaných více než 70 % zaměstnanců, věříme, že stejně zodpovědně přistupují k očkování také naši studenti,“ říká prorektorka pro vnitřní a vnější vztahy UTB Adriana Knápková.

„Domníváme se, že právě očkování výrazně pomůže v boji s touto pandemií a přispěje nejen k běžnému zahájení nového akademického roku, ale i k ochraně zdraví našich studentů, zaměstnanců a jejich blízkých,” dodává rektor Vladimír Sedlařík.

Aktuálně je naočkováno přes 40 % obyvatel Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x