Nový rok na Jižních Svazích: opilý cizinec několikrát napadl manželku a skončil v policejní cele

Ilustrační foto
ZLÍN – Hned několik policejních hlídek zaměstnalo v noci z 1. na 2. ledna běsnění dvaačtyřicetiletého cizince, který opakovaně napadl svou o čtyři roky mladší manželku. Agresor skončil v policejní cele.

Oznámení o fyzickém napadení přijali policisté na lince tísňového volání od bratra agresivního muže na Nový rok krátce před půlnocí. „Po příjezdu do bytu na Jižních Svazích se museli zorientovat mezi několika dospělými i dětmi jiné národnosti. Agresivní cizinec byl silně pod vlivem alkoholu,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Svou ženu agresor napadl ve stejný den již podruhé. „Vzhledem k tomu, že dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než tři promile alkoholu a choval se stále agresivně, policisté muže zajistili a po lékařském vyšetření převezli do policejní cely, odkud ho po vystřízlivění v pondělí dopoledne propustili,“ pokračovala policejní mluvčí.

Přestupek proti občanskému soužití oznámili zlínští policisté na příslušný odbor Magistrátu města Zlína, kde cizinci ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x