Nový trenér zlínské Fatry Zdeněk Sklenář: Jsem volejbalový závislák

Nový trenér zlínské Fatry Zdeněk Sklenář. Foto: VK ČEZ Karlovarsko
ZLÍN – Extraligoví volejbalisté Fatry Zlín mají nového trenéra. Stal se jím Zdeněk Sklenář, který doposud působil v pozici statistika či trenéra například v Karlových Varech, u reprezentace mužů nebo ženských družstev. Na pozici hlavního kouče nahradí Přemysla Obdržálka, který se ve Zlíně bude naplno věnovat mládežnickým výběrům.

Trenére, můžete se v krátkosti představit zlínským fanouškům a shrnout vaše prozatímní volejbalové CV?

Asi bych se popsal jako „volejbalový závislák“. Začínal jsem svoji trenérskou kariéru v KP Brno jako statistik a pomocný trenér, a toto angažmá mi změnilo svět, jelikož jsem zde potkal svoji životní lásku Šárku Melichárkovou. Po vysoké škole jsem se vydal do Švýcarska do klubů VFM a Volley Koniz, kde jsem působil v roli asistenta a vždy jsme byli na medailových pozicích. Po návratu zpět do Brna jsem se vydal do rakouského týmu Sokol Vídeň, kde jsme vyhráli titul. Následně začala etapa v mužském volejbalu ve VK Karlovarsko, kde jsem zažil čtyři úžasné roky. Poslední dva roky jsem byl jako hlavní trenér ve VK Prostějov u juniorek. Dále jsem působil u národních týmů České republiky, Belgie a Švýcarska v roli statistika.

Co vás zlákalo pro angažmá ve Zlíně?

Možnost vést ambiciózní tým, jako je Zlín, je pro mě pocta a zároveň závazek. Neváhal jsem ani chvilku, protože můj život je odmalička provázaný se Zlínem. Vyrůstal jsem tady a také díky manželce, která pochází právě ze Zlína.

Jaké máte cíle a ambice pro nadcházející sezónu?

Cíle bych rozdělil do několika rovin. Zaprvé – bojovat o evropské poháry, zadruhé – práce na týmu, abychom zkvalitnili činnosti a vnímání sami sebe, zatřetí – práce s mladými hráči.

Je to pro vás první angažmá v roli hlavního trenéra v mužské extralize, co si od něj slibujete?

Spoustu výzev a práci s ambiciózními hráči. A v neposlední řadě využití nabytých zkušeností.

Máte osobní zkušenost s některými současnými hráči Fatry?

Se spoustou hráčů jsem se potkal jak v národním týmu, tak Karlovarsku, Brně či volejbalovém kempu ve Zlíně. Takže určitě nejdu do neznámého prostředí.

Smlouvu jste podepsal až v květnu, měl jste ještě možnost mluvit do výběru hráčů pro nadcházející sezónu?

Tým zůstává bez větších změn, což je výhoda. Řešíme náhradu na post smečaře za Čeketu, který odchází do Kladna. Věřím, že to bude vystižení kádru jak po herní, tak i lidské stránce.

Máte nějaký osobní vzkaz pro zlínské fanoušky?

Můj vzkaz fanouškům je, aby si v co nejhojnějším počtu našli cestu na naše utkání a drželi při nás.

Zdroj: VSC Fatra Zlín, Adam Viceník

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x