Novým trenérem ševců se stal Červenka. Na Letnou se vrátil po 6 letech  

Fotbalisty Zlína nově vede trenér Bronislav Červenka, který působil v Kroměříži. Foto: FC Zlín
Zlín – Po šesti letech je zpátky na Letné. Bývalý záložník Zlína a někdejší asistent Bronislav Červenka se stal nástupcem kouče Pavla Vrby ve funkci. Osmačtyřicetiletý trenér ještě o víkendu vedl druholigovou Kroměříž, v úterý ale podepsal smlouvu ve Zlíně, stal se novým hlavním trenérem ševců. Pomáhat mu budou asistenti Lukáš Motal a Ivo Světlík, trenérem brankářů je Otakar Novák a na pozici kondičního trenéra se vrátil Michal Molek.

„S Broňou se známe už z dob hráčské kariéry, poté jsme se opět potkali ve Zlíně, kdy přišel jako asistent k A-týmu a poté se přesunul na pozici hlavního trenéra k naší juniorce. Dále si šel vlastní cestou, kterou jsme bedlivě sledovali a nyní podle nás nazrála ta správná doba, kdy jsme se rozhodli pro další vzájemnou spolupráci,“ řekl po podpisu nového kouče viceprezident klubu Zdeněk Grygera.

Bronislav Červenka už vedl úterní trénink, mužstvo chystá na sobotní ligový duel v Olomouci.

„Do Zlína se vracím s těmi nejlepšími pocity, protože jsem tady prožil krásné roky, jak fotbalové, tak trenérské a věřím, že se vše vrátí do těch časů, jako když jsem odcházel,“ prohlásil. 

 Nový trenér ševců by rád navázal na úspěšnou minulost, kdy náš klub opustil po zisku trofeje pro vítěze poháru MOL Cup.

Červenka má za sebou skvělou hráčskou kariéru, svěřencům má jistě co předávat. V české nejvyšší soutěži strávil dvanáct sezon, celkem si připsal 277 utkání, ve kterých zaznamenal 23 branek a 22 asistencí.

Ještě na jaře nastupoval v krajské I. A třídě za Újezdec, od léta se ale věnuje pouze trénování.

Bývalý hráč Uherského Hradiště, Zlína, Drnovic a Baníku Ostrava, který v roce 2007 v Ázerbájdžánu s týmem Interem Baku získal mistrovský titul a v jeho dresu odehrál několik zápasů předkola Ligy mistrů, začal s trénováním v prosinci 2014, kdy si jej Bohumil Páník vybral jako svého asistenta.

Od sezony 2015/2016 se stal hlavním koučem zlínské juniorky, zároveň ale působil u ligového týmu.

V červenci 2017 ve Zlíně skončil a zamířil do Ostravy, kde stal se asistentem trenéra.

Od léta 2018 působil v Kroměříži. Hanáckou Slavii po několika neúspěšných pokusech letos dovedl po dlouhých sedmnácti letech do druhé ligy.

Nyní je zpátky na Letné, kde se pokusí pozvednout ševce, pomoct jim k lepším výsledkům, k záchraně ve FORTUNA:LIZE.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x