O Dušičkách budou posíleny spoje MHD na hřbitovy

FOTO: DSZO
ZLÍN, OTROKOVICE - V dušičkovém období, se lidé hojně vydávají za svými blízkými na hřbitovy. Dopravní společnost Zlín-Otrokovice proto posílí spoje, které mají místa posledního odpočinku na své trase. Posilový autobus pojede k Lesnímu hřbitovu, autobusové spoje linky č. 31 pojedou ke hřbitovu na Mladcové a v Otrokovicích bude nasazen autobus kloubový autobus. Novinkou letošního roku je zavedení pravidelné autobusové linky MHD č. 51 ke hřbitovu ve Zlíně-Malenovicích.

Cestující se našimi autobusy dostanou spolehlivě do blízkosti hřbitovů ve Zlíně i Otrokovicích. Každoročně přijímáme opatření a posilujeme přepravní kapacitu, aby byla dostatečná i v době zvýšeného zájmu o návštěvu hřbitovů v dušičkovém období,“ uvedl vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

K Lesnímu hřbitovu ve Zlíně se dostanete výlukovou linkou 32X přes Kudlov ve standardním rozsahu. Navíc ve dnech od 27. října do 2. listopadu pojede ještě zvláštní posilový spoj z centra Zlína přímo na Lesní hřbitov po nyní jednosměrné Březnické ulici. Vracet se bude zpátky do Zlína přes Kudlov. Díky tomu se zkrátí interval mezi spoji směrem k Lesnímu hřbitovu na 20 minut. Upozorňujeme, že posilové spoje budou nasazovány v uvedeném období v týdnu pouze dopoledne, tedy od 8 do 12 hodin, o víkendu zhruba od 9 do 17 hodin. Posilové spoje budou označeny pouze názvem cílové stanice.

Upravená trasa posilové linky směrem na Lesní hřbitov bude mít následující zastávky: Sportovní hala, Náměstí Práce, Školní, Náměstí Míru, Náměstí Práce, Lesní hřbitov. Zpět: Lesní hřbitov (přes Kudlov bez zastavování), Školní, Náměstí Míru, Náměstí Práce, Sportovní hala. Přesné jízdní řády budou vyvěšeny na dotčených zastávkách.

Obyvatelé Mladcové mohou využít autobusových spojů na lince 31. V sobotu 28. a v neděli 29. října budou k mladcovskému hřbitovu prodlouženy spoje s odjezdy ve 13:52, 14:32, 15:12 a 15:52 z Náměstí Míru. Po otočení u hřbitova, výstupu a případném nástupu cestujících se prodloužené spoje budou vracet zpět na svou standardní trasu Mladcová – Jaroslavice. Odjezdy od hřbitova: 14:03, 14:43, 15:23 a 16:03.

Dostupnost hřbitova ve Zlíně-Loukách je zajištěna v dostatečném rozsahu pravidelnými trolejbusovými spoji na linkách č. 4 a 5 (konečná stanice Podhoří). Několik spojů těchto linek v pracovních dnech i o víkendech zajíždí také ke hřbitovu v Kostelci (zastávka Kostelec-hřbitov).

Příjemnou novinkou letošního roku je pro cestující zavedení pravidelné autobusové linky MHD č. 51 také ke hřbitovu ve Zlíně-Malenovicích (zastávka Malenovice-hřbitov),“ upozornil vedoucí dispečer DSZO. Autobus tam jezdí v pracovních dnech i o víkendech nejméně jednou za hodinu.

Autobusové spoje linky č. 56 zajišťují v Otrokovicích přepravu cestujících ke hřbitovu v Kvítkovicích, tam nasadí DSZO o víkendu 28. – 29. října pro posílení přepravní kapacity kloubový autobus. Zůstává v platnosti stálý jízdní řád uvedené linky. Od železniční stanice v Otrokovicích směřuje ke kvítkovickému hřbitovu o víkendu 5 spojů MHD s odjezdy v 9:36, 11:06, 14:36, 16:06 a 17:36. Všechny tyto spoje začínají na točně Otrokovice-Štěrkoviště.

Řidiči i dispečeři budou věnovat zvýšenou pozornost obsazenosti vozů i v dalších dnech dušičkového období, aby na případný zvýšený zájem cestujících mohli operativně reagovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x