O květnových svátcích budou po Zlíně a Otrokovicích jezdit historické trolejbusy a autobusy

Foto: Vojtěch Cekota
ZLÍN, OTROKOVICE – O svátečních nedělích 1. a 8. května zažijí cestující ve Zlíně a Otrokovicích návrat do minulosti. Dopravní společnost do běžného provozu zařadí historické trolejbusy a autobusy. Pro cestující v nich bude platit standardní tarif.

K příjemné atmosféře květnových státních svátků přispějí také „retro“ vozidla městské hromadné dopravy. Historické trolejbusy i autobusy budou zastavovat na všech zastávkách dané linky.

Cestující si budou moci v různých částech Zlína a Otrokovic vozidla vyfotografovat a také se jimi svézt, a to za běžných tarifních podmínek. Budou v nich platit jízdní doklady pro jednotlivou jízdu i časové kupony a také všechny slevy, pokud na ně mají cestující nárok,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Ve vozidlech budou instalovány standardní označovače jízdenek. Ve vlečce, která bude 1. května na lince 2 připojena za trolejbusem 9 Tr, cestujícím jízdenky označí nebo i prodá průvodčí.

Na které historické vozy se mohou cestující tento rok těšit?

Červený trolejbus Škoda 9 Tr bude jezdit 1. i 8. května v čase přibližně od 10 do 17 hodin na lince č. 2 mezi obratištěm Bartošova čtvrť a železniční stanicí v Otrokovicích. Přidaný spoj se zvláštním jízdním řádem bude jezdit jedenkrát za dvě hodiny. Vyjíždí ze zastávky Baťova nemocnice v 9:18, další odjezdy jsou vedeny z Bartošovy čtvrti v 11:14, 13:14 a v 15:14 hodin, od železniční stanice v Otrokovicích v 10:28, 12:28, 14:28 a v 16:28 hodin. Pouze dne 1. května bude za tímto historickým trolejbusem připojen také červený vlek Jelcz PO-1E.

Žlutý trolejbus typu Škoda 14 Tr bude zařazen jako standardní spoj na lince 9 (Baťova nemocnice – Jižní Svahy-Středová), a to v 7:48 hodin ze zastávky Baťova nemocnice a následně budou vedeny odjezdy ze Středové ve 20. minutě každé hodiny, od nemocnice ve 40. minutě. Poslední spoj pojede ze Středové v 19:08 do vozovny.

Červeno-krémový historický autobus ŠM 11 bude vypraven v čase od 9:16 hodin z Bartošovy čtvrti-Zdravotnické školy, následně v 9:42 z Pasek jako jeden ze standardních spojů na lince 33. Dále pojede z Bartošovy čtvrti-Zdravotnické školy ve 26. minutě každé hodiny a z Pasek v 52. minutě každé hodiny. Poslední odjezd je veden v 16:52 z Pasek.

Modrý historický autobus Škoda 706 RTO vyjede do Otrokovic. Bude jezdit jako přidaný spoj podle zvláštního jízdního řádu na lince 55 (Otrokovice-železniční stanice – Štěrkoviště) v hodinovém intervalu. Během dne bude vypraveno sedm párů spojů, první spoj vyjede od železniční stanice v 9.58, poslední v 15.58 hodin. Zpět od Štěrkoviště poprvé v 10:12, naposledy v 16:12 hodin.

Jízdní řády historických jízd zveřejní DSZO bezprostředně před termínem akce na všech zastávkách, na kterých budou historické vozy zastavovat.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x