O prvenství ve Velké zlínské drakiádě se utkalo na čtyřicet draků

Foto: Velká zlínská drakiáda
ZLÍN – Nejhezčí, nejzajímavější a nejvytrvalejší. Ve všech těchto kategoriích soutěžilo o uplynulém víkendu ve 14. ročníku Velké zlínské drakiády na čtyřicet draků, kteří zaplnili nebe nad jaroslavickým hřištěm.

Chladné podzimní počasí neodradilo příznivce dračího letu, kteří o uplynulém víkendu přišli se svými draky zkusit štěstí ve Velké zlínské drakiádě. Za oblíbenou akcí stojí volnočasové centrum Kamarád Nenuda ve spolupráci s Mateřskou školou Zlín, Dětská. Tradičním místem konání akce bylo jaroslavické hřiště, které svou polohou a příznivými povětrnostními podmínkami poskytlo ideální prostor pro bezmála 50 draků různých druhů a velikostí, z nichž tříčlenná porota vybrala nejhezčího, nejzajímavějšího a nejvytrvalejšího.

Jsme moc rádi, že jsme mohli 14. ročník Velké zlínské drakiády zrealizovat i letos. Počasí bylo veskrze podzimní, ale nepršelo a vítr pomohl drakům dobře a dlouho létat. Návštěvnost akce byla velmi dobrá. Věříme, že jsme všem zúčastněným připravili hezké odpoledne s fajn zážitky,“ uvedla zástupkyně pořadatelů akce Ivana Scharfová.

Kromě samotné soutěže a krásných cen byl pro děti i rodiče připraven pestrý zábavný program, jehož součástí byly trampolínky, slackline a skákací boty, agility aktivity s psími kamarády z Kynologického klubu Příluky a ukázky dravců ze Záchranářské stanice Hošťálková. Na závěr všechny promrzlé zúčastněné zahřála úžasná ohnivá show skupiny Prostě cirkus – Rebelky.

Ráda bych zdůraznila, že na soutěžním odpoledni se podíleli také studenti, kteří se zapojili do projektu „Mladí a aktivní“, jež pořádá Kamarád Nenuda v rámci podpory Erasmus+. Mladí lidé si v něm mohou osahat, jak se tvoří eventy a akce pro rodiny s dětmi od příprav, zahrnujících plánování, rozpočtování, řešení finančního krytí, až po samotnou realizaci. Projekt jsme spustili letos v říjnu a toto byla jedna z prvních akcí, na které se mohli podílet,“ dodala Scharfová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x