Zlínská zoo o Velikonocích praskala ve švech! Za pět dní přilákala přes 35 000 návštěvníků

Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Zlínská zoo bývá během Velikonoc častým cílem výletníků a ani letošní svátky nebyly výjimkou. Branami zoologické zahrady prošlo od čtvrtka do pondělí přesně 35 190 návštěvníků. V historických tabulkách návštěvnosti jsou to Velikonoce s druhou nejvyšší návštěvností za 76 let fungování zoo.

Nejvyšší návštěvnost zoo zaznamenala v sobotu 30. března, kdy branami zoo prošlo 10 356 návštěvníků. „Obrovský pětidenní nápor zoo zvládla bez problémů, díky úzké spolupráci s Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice a s Městskou policií Zlín se podařilo zajistit také dopravní obslužnost a parkování v okolí zahrady,“ zmínila vedoucí marketingu zlínské zoo Romana Mikešová.

K vysoké velikonoční návštěvnosti zoo přispělo i krásné jarní počasí. „K dispozici bylo všech osm pokladen, posílili jsme obsluhu u turniketů, motivovali k nákupu elektronických vstupenek. V zámku jsme denně nabídli 11 prohlídek, v areálu fungovaly všechny restaurace i občerstvení, zahrada jela skutečně na maximum. A opět se potvrdilo, že při počtu 8 000 osob dokážeme vše zvládnout,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Jak dále dodal, návštěvnost ve výši deset a více tisíc osob za jeden den je na zajištění návštěvnického komfortu již velmi náročná. „V takovém případě je řešením rozšíření areálu v podobě našeho projektu Karibuni a také další navýšení parkovišť,“ myslí si Horský.

Obrovský zájem návštěvníků během celých Velikonoc měl samozřejmě vliv i na dopravní situaci. „Ačkoliv u zoo je k dispozici 1 800 parkovacích míst, což je nejvíc v rámci všech českých zoo, při mimořádné návštěvnosti se na zaparkování může déle čekat. Chci poděkovat Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice za posílení hromadné dopravy během Velikonoc, podle získaných informací Zlíňáci MHD opravdu využívali. A velmi děkuji i Městské policii Zlín a všem jejím strážníkům. Jejich pomoc je pro zvládnutí dnů s vysokou návštěvností opravdu zásadní,“ vyzdvihnul dlouholetou spolupráci ředitel Horský.

Plně se to projevilo v sobotu 30. března, kdy dopravní nehoda dopoledne uzavřela důležitou příjezdovou cestu k zoo. „Zbývající příjezdové komunikace tak čelily enormnímu zatížení. Bez pomoci městské policie by doprava v okolí zoo zřejmě zkolabovala,“ připomněl Roman Horský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x