Obchodní dům Zlín: Většina provozoven je stále v provozu

Foto: Obchodní dům Zlín
ZLÍN - V Obchodním domě Zlín se sice v souladu s novým vládním nařízením uzavřelo ve středu 22. října několik provozoven, většina jich ale funguje dál. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí obchodního domu Martina Žáčková.

Vedle supermarketu Billa, drogerie DM, tabáku či květinářství jsou nadále v provozu také tři ze čtyř zdejších gastropodniků – Bistrotéka Valachy, Jogurtovna a cukrárna Delikana. Ty otevřely výdejní okna nebo prodávají prostřednictvím e-shopů a rozvozů.

„Supermarket Billa je nyní navíc jednou z mála velkých prodejen potravin ve Zlíně, která je otevřená až do 21 hodin. Věříme, že večerní nákup řada lidí ocení. Přes den pak mohou zákazníci využít toho, že první hodina parkování přímo u Obchodního domu je zdarma,“ uvedla manažerka Obchodního domu Zlín Soňa Ondřejová.

V obchodním domě, který je známý zaměřením na kvalitní gastronomii a nachází se v něm několik gastro podniků, najdou zájemci nadále také možnost koupit si oběd. Ve svém obchodě potravin nabízí denně polévku a tři jídla balená s sebou Bistrotéka Valachy, otevřena je i její kornuterie s pekařským pultem v přízemí s další nabídkou teplých a studených specialit. Jídlo z Bistrotéky a také z Jogurtovny lze také objednat s rozvozem přes DámeJídlo.cz a cukrárna Delikana nabízí možnost nákupu přes e-shop.

Své fungování částečně omezilo nedávno otevřené centrum rehabilitací a masáží Fyzio Garden. To jako nestátní zdravotnické zařízení dál poskytuje fyzioterapie a rehabilitace pro pojištěnce i samoplátce, dočasně nedostupná je jeho služba masáží.

A i v této době dokonce v obchodní pasáži přibyla novinka. Nově je tu otevřena prodejna Víno To Go, kde si mohou zájemci koupit s sebou vína, burčák, sekty, prosecca a nealko vína.

„Bohužel nám vládní nařízení zasáhlo do našeho záměru na uspořádání jedinečné výstavy fotografií Jana Saudka v prodejní galerii ve druhém podlaží. Plánovali jsme ji zahájit 8. listopadu, v této době je ale termín spíše nejistý a uvidíme podle aktuální situace. Každopádně chceme výstavu uskutečnit. Jde o unikátní průřez tvorbou Jana Saudka představující 85 jeho děl. Výstava se koná k příležitosti jeho 85. narozenin a bude jediná na Moravě,“ uzavřela Soňa Ondřejová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x