Oblíbená cyklostezka z Otrokovic do Napajedel prochází rekonstrukcí. Hotovo bude v listopadu

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Uzavírku spojenou s výstavbou mostu na nově budované dálnici D55 u Napajedel využije otrokovická radnice k rekonstrukci povrchu páteřní cyklostezky z Otrokovic do Napajedel. Stavební práce na oblíbené trase začaly ve středu 16. října a skončí v listopadu.

Rekonstrukce se týká úseku od lávky přes řeku Dřevnici u čistírny odpadních vod až po železniční most u Napajedel.

Na mnoha místech zde došlo k propadům a jiným defektům. Jednotlivé úseky proto budou vyfrézovány a upraveny, a to včetně obrub a následné asfaltové zálivky. Z důvodu probíhajících prací zde nebude možné po dobu přibližně jednoho měsíce projet ani projít,“ upozornil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Cyklostezka „Moravská stezka“ byla vystavěna v období 2008 – 2010, a to na původní hrázi Baťova kanálu v trase předchozí polní cesty. Po jejím otevření ji rázem začaly využívat stovky cyklistů na pravidelných cestách za prací, studiem, ale i jako bezpečnou a pohodlnou spojnici na trase svých výletů.  

Po více než 14 letech intenzivního využívání je povrch cyklostezky v některých úsecích již značně poškozený. Vyskytují se zde různé trhliny i deformace, které často způsobuje nestabilita násypu.

Povrch není havarijní a oprava by možná ještě několik let počkala, ale vzhledem k úplné uzavírce cyklostezky se nám zdá jako rozumné řešení provést rekonstrukci nyní. Nechceme cyklisty na oblíbené trase obtěžovat stavebními pracemi, které si rekonstrukce vyžádá,“ uzavřela starostka Otrokovic Hana Večerková.

Otrokovickou radnici oprava vyjde na 3,5 milionu korun.