Obyvatelé Otrokovic mohou opět nominovat osobnosti na ocenění

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Po roce se letos město opět připravuje na udělení dvou významných ocenění, a to titul Osobnost města Otrokovice a Ceny města Otrokovice pro rok 2021. Až do 29. dubna mohou své návrhy městu zasílat i občané z řad veřejnosti, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Pastuszková.

O tom, kdo ocenění získá, budou na základě návrhů rozhodovat otrokovičtí zastupitelé. Návrhy na udělení titulů mohou podávat jednotlivci, skupiny lidí i právnické osoby. Každý z nich musí obsahovat stručný životopis nominované osoby a odůvodnění návrhu.

„Osobnost města Otrokovice se uděluje žijícím osobnostem za významný přínos pro rozvoj města a jeho propagaci. V roce 2020 tento titul získal sochař Emil Sláma, který celý svůj život věnoval vzdělávání mládeže a dospělých ve výtvarných oborech,“ připomenula Pastuszková.

Cena města Otrokovice je udělována za mimořádný čin v různých oblastech lidské činnosti.  Ta v minulém roce nebyla udělena.

Letošní ceny plánuje starostka města Hana Večerková předat na slavnostním večeru 27. října v Otrokovické Besedě. Výzvy a formuláře pro podání návrhu naleznete na webových stránkách města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x