Obyvatelé Zlína mohou opět rozhodnout o proměně veřejného prostoru

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Třetí ročník projektu participativního rozpočtu Tvoříme Zlín, v jehož rámci mohli Zlíňané navrhovat proměnu veřejného prostoru, vstupuje do poslední etapy. Od 16. listopadu je spuštěno samotné hlasování, v něm Zlíňané rozhodnou, které inspirativní nápady město Zlín v příštím roce zrealizuje, serveru Zlin.cz to sdělil Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

„Do letošního ročníku lidé přihlásili 34 návrhů, z nichž pouze šest bylo zamítnuto z důvodu nesplnění pravidel. Všechny návrhy si lze podrobně prohlédnout na webu projektu. Letošní novinkou je možnost hlasování formou aplikace Mobilní rozhlas. Věřím, že se do hlasování zapojí co nejvíce lidí,“ uvedla radní Jana Bazelová.

Hlasovat je možné od 16. listopadu do 6. prosince. Hlasovat mohou jak obyvatelé Zlína, tak lidé, kteří zde bydlí kvůli práci či studiu, ale nemají zde trvalé bydliště. Hlasovat se může od 18 let. Malé i velké projekty mají svou samostatnou anketu. V každé anketě však lidé mohou hlasovat pouze jednou. Toto bude ověřeno unikátním kódem zaslaným na mobilní telefon. Hlasovat je však možné i bez technologických zařízení.

Kdo bude chtít hlasovat bez přístupu k internetu či bez mobilního telefonu, bude tak moci učinit v Městském a turistickém informačním centru na radnici nebo v kancelářích místních částí, včetně kanceláří vnitřního Zlína. Pracovníci lidem i letos s hlasováním ochotně pomohou. Výsledky budou známé 22. prosince.

Hlasovat bude možné i pro více projektů. Lze udělit až dva pozitivní a jeden negativní hlas pro tzv. velké projekty a pro tzv. malé projekty mohou lidé dát tři pozitivní a jeden záporný hlas. Pro udělení negativního hlasu je zapotřebí nejprve udělit dva hlasy kladné. Tyto počty však není nutné znát. Hlasovací aplikace umožní udělení jen tolika bodů, kolik umožňují pravidla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x