Oceněný film Darii Kashcheevy vznikl i díky výtěžku z aukce filmových klapek

Režisérka Daria Kashcheeva. Foto: ZFF
ZLÍN - Cenu Magnesia za nejlepší studentský film si z 31. ročníku Českého lva odvezla režisérka Daria Kashcheeva za svůj film Electra. Natáčení snímku finančně podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN, který každoročně z výtěžku dražby originálních filmových klapek přispívá k tvorbě začínajících filmařů.

Blahopřejeme Darie a jsme pyšní na to, že jsme mohli stát u zrodu jejího výjimečného filmu,“ uvedla členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN Markéta Pášmová a doplnila, že Daria Kashcheeva už za svůj předešlý film posbírala nespočet ocenění včetně studentského Oscara.

Účast Electry na nejprestižnějších festivalech a teď i zisk Českého lva je důkazem, že její talent je skutečně mimořádný. Je pro nás velkou radostí i ctí podílet se na projektech, které dělají dobré jméno českému filmu,“ dodala Markéta Pášmová s tím, že celkově letos měly filmy podpořené nadačním fondem pět nominací ve třech kategoriích.

Nadační fond FILMTALENT ZLÍN každoročně vyhlašuje soutěž o finanční podporu audiovizuálních projektů pro studenty a mladé, začínající tvůrce a pomáhá tak na svět novým českým filmům, které s vynikajícími výsledky reprezentují doma i ve světě.

Tvůrci mohou žádat o podporu pro své filmy a projekty z budoucího letošního výtěžku aukce do 1. dubna,“ upozornila Markéta Pášmová a vysvětlila, že finance na podporu filmových projektů jsou získávány z veřejné dražby Salonu filmových klapek, která je tradiční součástí Zlín Film Festivalu.

Od roku 1998 podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN z výtěžku aukce klapek 434 audiovizuálních a vizuálních projektů částkou přesahující 38 milionů korun. Za dosavadních 26 ročníků existence Salonu filmových klapek se do projektu zapojilo 440 výtvarníků, kteří vytvořili 2988 klapek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x