Od 1. září se zlínské MHD vrátí do standardního režimu

Ilustrační foto: archiv DSZO
ZLÍN, OTROKOVICE - Od čtvrtka 1. září bude Dopravní společnost Zlín – Otrokovice jezdit opět podle jízdních řádů pro běžné pracovní dny, tedy s mírně zvýšeným počtem spojů oproti prázdninovému období, včetně všech školních spojů. V některých jízdních řádech dojde také k drobným změnám proti variantě, která byla na zastávkách vyvěšena na přelomu června a července.

„Doporučujeme cestujícím, aby na začátku září opět nahlédli do vyvěšených jízdních řádů nebo na internet a ujistili se, zdali a v jaké časové poloze budou dál jezdit jejich nejpoužívanější spoje,“ řekl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Jízdní řády pro běžné pracovní dny byly na zastávkách vyvěšeny již při hromadné změně jízdních řádů na přelomu června a července. Jde o první sloupec časových údajů papírových jízdních řádů. „Na základě vlastních sledování i připomínek cestujících jsme však považovali za vhodné přijmout ještě několik drobnějších změn a časových posunů některých spojů. O to více je potřebné, aby si cestující na začátku září odjezdy spojů ze své zastávky ještě ověřili,“ uvedl Pavel Nosálek.

K takovým změnám dochází na linkách č. 2, 4, 5, 9, 14, 31 a 32.

Tzv. prázdninové jízdní řády pro pracovní dny budou platit během roku ještě i v dalších dnech, ve kterých budou mít žáci základních a středních škol prázdniny. Přesný výčet dnů s platností prázdninových jízdních řádů je uveden v pravém informačním boxu zastávkových jízdních řádů.

Zdroj: DSZO

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x