Open air koncerty filharmonie sklízí velký úspěch

O koncerty pod širým nebem byl velký zájem. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Open air koncerty Filharmonie Bohuslava Martinů přilákaly v létě stovky návštěvníků. Pro velký úspěch v nich chce filharmonie pokračovat i v příštím roce.

Filharmonie Bohuslava Martinů připravila ve spolupráci s Baťovým institutem během léta celkem šest koncertů pod širým nebem. A to na platformě budovy 14/15, kam pokaždé zavítal velký počet milovníků hudby. „Účast návštěvníku je nad očekávání, protože je to vždy problematické zejména s ohledem na počasí. Letos jsme ale měli připravené opravdové „taháky“ – Mou vlast od Bedřicha Smetany a Novosvětskou od Antonína Dvořáka. Účast na open air koncertech se pohybovala kolem sedmi set diváků,“ uvedl ředitel filharmonie Josef Němý.

Sérii koncertů zakončí filharmonie ve čtvrtek 2. září. Na programu je výběr z Labutího jezera nebo Polonéza z opery Evžen Oněgin od Čajkovského. Novou sezónu zahájí hudebníci 23. září v Kongresovém centru ve Zlíně. Ta přinese nejen nového šéfdirigenta Roberta Kružíka, který na této pozici nahradí Tomáše Braunera, ale i několik zahraničních zájezdů.

„Nejbližší koncerty jsou v plánu v říjnu a v listopadu v Rakousku. Věřím, že epidemiologická situace bude dobrá a vše klapne. Příští rok 21. března se chystáme na Expo v Dubaji, kde vystoupíme na Českém dni, přiblížil program filharmonie Josef Němý.

Přestože už letní program koncertů na platformě končí, posluchači nemusí smutnit. Pro velký zájem totiž plánuje filharmonie s projektem pokračovat i v příštím roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x