Opilý bezdomovec vyhrožoval, že vystřílí úřad práce. Teď mu hrozí rok za mřížemi

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Zlínští policisté ve středu obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrožování bezdomovce, který telefonem hrozil pracovnici úřadu práce, že všechny v budově vystřílí. To všechno kvůli tomu, že jej zmíněná pracovnice vyřadila z evidence. Teď mu hrozí rok za mřížemi.

V pondělí dopoledne přišel čtyřiapadesátiletý muž na jednání, které měl domluvené na úřadu práce. Choval se slušně, bezproblémově. Potom mu ale pracovnice oznámila, že ho vyřazuje z evidence.

Po poledni už to vypadalo úplně jinak. „Odpoledne zjevně pod vlivem alkoholu zavolal stejné zaměstnankyni, která s ním dopoledne jednala, a začal ji urážet vulgárními výrazy. Když mu sdělila, že si nepřeje, aby s ní jednal tímto tónem, a zavěsila telefon, po pár minutách zavolal znovu. Tentokrát už vyhrožoval vystřílením celé instituce,“ popisuje situaci mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Pracovnice proto na muže podala trestní oznámení. Policisté okamžitě začali po recidivistovi, který má v rejstříku trestů hned pět záznamů a je v podmínce, pátrat. Nakonec jej zadrželi v místě bydliště jeho rodinných příslušníků. Nadýchal 1,68 promile, a proto putoval do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění.

Ve středu dopoledne muže po nutných úkonech trestního řízení obvinili zlínští kriminalisté z trestného činu nebezpečného vyhrožování.

„K tomu, co je mu kladeno za vinu, se přiznal. O jeho trestu rozhodne soud,“ uzavírá Kozumplíková s tím, že recidivista může za mřížemi skončit až na jeden rok.

--> --> --> --> -->