Opilý cyklista v Kroměříži naboural přímo do vozidla městské policie

KROMĚŘÍŽ - Kuriózní dopravní nehodu zažila v těchto dnech hlídka kroměřížské městské policie, která se při kontrole zaměřila na správnou jízdu cyklistů. Při projíždění ulicemi města jí na kapotě přistál právě jeden z cyklistů, který byl navíc pod vlivem alkoholu.

Když pomalou rychlostí projížděla ulicí Talichova, tak z boční cesty velkou rychlostí vyjel cyklista. Aniž by se rozhlédl, že vjíždí na hlavní silnici, přímo narazil do služebního vozidla,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Dechová zkouška u cyklisty zjistila téměř dvě promile alkoholu. Muž spadl na kapotu a hlavou rozbil čelní sklo automobilu, čímž si způsobil oděrku na čele. Na místo byla přivoláni záchranáři, kteří cyklistu ošetřili a odvezli k dalšímu vyšetření do kroměřížské nemocnice.

Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné látky za volant nepatří. Řidič motorového nebo nemotorového vozidla pod vlivem těchto látek je v silničním provozu velmi nebezpečný sám sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu,“ uzavřel Kubiš.

Na místo nehody byla přivolána i hlídka Policie ČR, která bude dopravní nehodu nadále řešit.

--> --> --> --> -->