Opilý řidič ve Zlíně naboural do sloupu i protijedoucího auta. Pak jel klidně dál

Foto: Policie ČR
ZLÍN – Sedmadvacetiletý řidič vozidla Peugeot se ve středu před polednem vydal na cestu Zlínem i přesto, že se předtím notně posilnil slivovicí. Podle toho také jeho nebezpečná jízda vypadala...

Řidič se nezvládl s vozidlem držet ve svém jízdním pruhu a během jízdy několikrát přejel do protisměru.

Narazil přitom do sloupu veřejného osvětlení i do protijedoucího vozidla. To mu ale v jízdě nezabránilo a pokračoval dál,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zanedlouho byl muži jeho jízdní pruh opět malý, přejel do protisměru a na chodník. Jen shodou šťastných náhod se při jeho jízdě trvající asi deset kilometrů nikomu nic nestalo. Nakonec zastavil na parkovišti, odkud chtěl opět vyjet, ale zabránili mu v tom policisté prvosledové hlídky.

Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,26 promile alkoholu, zkouška na přítomnost drog byla negativní. Muž policistům vysvětlil, že za jeho stavem stojí slivovice, kterou dopoledne popíjel. Před příjezdem dopravních policistů si ještě stačil ve vozidle zdřímnout,“ pokračovala Kozumplíková.

Škoda, kterou způsobil na vozidlech a sloupu veřejného osvětlení, činí předběžně devadesát tisíc korun. Dopravní policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí peněžitý trest, zákaz řízení a až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x