Oprava Březnické ulice by měla být dokončena včas

Rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně. Foto: L. Marušák
ZLÍN – Rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně probíhá podle plánovaného harmonogramu. V současné době se dokončuje oprava pravého jízdního pruhu, na kterou naváže oprava levého jízdního pruhu. První etapa oprav by tak měla být hotova do 25. srpna.

Od začátku července pracují dělníci na rekonstrukci Březnické ulice ve Zlíně. Práce zde probíhají za částečné uzavírky, kdy je doprava vedena omezenou rychlostí v jednom jízdním pruhu jednosměrně. „Stavba probíhá podle stanoveného harmonogramu. Je předpoklad, že její první etapa skončí v plánovaném termínu do 25. srpna,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Rekonstrukce pravého jízdního pruhu se v současné době blíží ke konci. Ke konci července se silničáři s těžkou technikou přesunou do levého jízdního pruhu a doprava bude vedena po již obnovené vozovce vpravo. Rekonstruovaný úsek začíná u zimního stadionu, jeho konec se nachází za okružní křižovatkou ve čtvrti U Majáku.

Doprava směrem do Zlína je aktuálně vedena po objízdné trase od okružní křižovatky přes místní část Kudlov a po silnici III/49026 z Kudlova do centra města. Pro vozidla nad 7,5 tuny je stanovena objízdná trasa přes Bohuslavice u Zlína, Uherské Hradiště, Staré Město a Otrokovice. „Mnozí řidiči si našli náhradní trasy a opravovanému úseku se vyhýbají, takže provoz v místě stavby i na objížďkách je poměrně plynulý. Napomáhá tomu i prázdninové období s menší intenzitou provozu na silnicích v centru Zlína,“ konstatoval Bronislav Malý.

Ve druhé etapě stavby od 6. září do konce října 2021 bude probíhat rekonstrukce okružní křižovatky U Majáku a přilehlého zbývajícího úseku silnice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x